Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Εσείς τι λέτε;

Θα ήθελα να ρωτήσω και όποιος θέλει ας γράψει την γνωμη του..

Χθες  με κάλεσε μια φίλη για φαγητό στο σπίτι της, και θα ήταν παρόντες ο φίλος της και 2 φίλοι του. Τους οποίους και εγώ αλλά και ο άντρας μου γνωρίζει καλά, ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως κάποιες φορές που βρεθήκαμε όλοι, μια χαρά συζήτησε μαζί τους. Τελικά δεν κατάφερα να πάω για άσχετο λόγο.

 Αλλά ο αντρούλης μετά μου ξεφούρνισε πως δεν το θεωρεί ηθικά σωστό για μένα, απο τη στιγμή που είμαι έγκυος να επισκεφθώ για φαγητό τη φίλη μου η οποία κάνει τραπέζι για τον φίλο της και 2 άλλα παιδιά. Και τώρα σας ερωτώ: δίκαιο έχω  που τον είπα κλειστόμυαλο και ότι ζει στο 1800 ή έκανα λάθος; Τι θα απαντούσατε σε ένα άνθρωπο με τέτοιες απόψεις και το κυριότερο πως θα τον αντιμετωπίζατε στη συνέχεια; Διότι είπαμε, είμαι χαμηλών τόνων, αλλά θύμα όχι- κάτι που το εμπέδωσε στα 100 χρόνια που είμαστε μαζί.

Κόντεψα να το ξεχάσω: Kαλημέρα σας :)) xxx



11 σχόλια:

  1. Εχεις δίκαιο! Δυστυχως υπάρχουν πολλά στερεότυπα και για εγγυους και για αλλα στην Κυπρο. Πχ μεν βαλλεις πλυντηριο γιατι εν Μ. Σαββατο, μεν καθεσαι με το ενα ποδι πανω στο αλλο σαν τρωεις γιατι εν αμαρτια. Τουτο το να μεν κυκλοφορεις πριν "ποσαραντωσεις" ή οταν εισαι εγγυος το βρισκω μεσα στα ιδια πλαίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xa xa xa !! τουτο με το πλυντηριο πρωτη φορα το ακουω! Eν μονον τουτα? μεν βαλλεις το εναν σου ποδιν πανω στο αλλο αμαν εισαι εγκυος, μεν περνας που κατω που τα ποθκια των γονιων σου αμαν εισαι μιτσης γιατι εννα μεινεις κοντος, μεν πεις σε κανεναν οτι εισαι εγκυος οσπου να φανει η κοιλια σου για να φκει ομορφο το μωρο, το σκουλαρικι στο δεξιν αυτι δειχνει οτι εισαι gay!! μεν φιλας τες εικονες αμαν εχεις περιοδο! μεν καμνεις σεξ τις ημερες των νηστειων! εχεις δικαιο, ας το παρω σαν στερεοτυυπο και να τον συγχωρεσω! αλλα δεν θα τον ακουσω εννοειται.

      Διαγραφή
  2. Εγώ γιατί δεν κατάλαβα τι έγινε; Please elaborate!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν ολιγοις:
      Μεγαλη διαφωνια σε ενα ζευγαρι για το αν πρεπει μια εγκυος να βγει με τη φιλη της, και αλλα τρια παιδια για φαγητο. Τους οποιους το ζευγαρι γνωριζει και ποτε δεν ειχε προβλημα μαζι τους! οι φιλοι εκτος του ενος, ειναι αδεσμευτοι.
      - Aντρας: δεν ειναι ηθικο εκ μερους σου (πληροφοριακα ο αντρας ειναι: καλοσυνατος ανθρωπος με πρωτογονες αποψεις τις οποιες η πεισματαρα γυναικα του αλλαξε? η αυτος συμβιβαστηκε να αλλαξει επειδη θα την εχανε).

      Διαγραφή
    2. Παρασύρθηκα από την Πρας γιατί νόμισα ότι υπήρχε κάποια άγνωστη σε μένα πρόληψη σχετικά με το θέμα! Αν μιλούμε για απλή καθημερινή πρωτόγονη ζήλια, κόψε του την ώσπου εν ώρα ντήαρ! :)

      Διαγραφή
  3. Από τη στιγμή που δεν έχω wondering eye και σχετική προϊστορία για να έχει λόγους να φοβάται,θα του έλεγα "Μα τωρά μιλάς σοβαρά?!"και γενικά θα του το έκοβα με τρόπο. Τούτες οι απόψεις είναιαπαρχαιωμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το λέω σαν άποψη, αλλά πως έτυχε να κάνω σε παρόμοια καταστάση.Ένα μήνα σχεδόν που έλειψα με απόσπαση(λόγω δουλειάς) κι ήταν έγκυος η γυναίκα μου, ήταν ελεύθερη να πάει και να κάνει ότι θέλει.Εφόσον θεωρήσαμε(εγώ κι η σύζυγος) την εμπιστοσύνη δεδομένη, τις προκαταλήψεις τις θέσαμε σε δεύτερη και τρίτη σειρά.
    Επαναλαμβάνω και πάλι να μη ληφθεί το σχόλιο σαν προτροπή-ούτε καν σαν άποψη-γιατί αυτά είναι λεπτά θέματα.Θέση μου είναι... κι όλα αυτά διαμορφώνονται ανάλογα και με την ιδιοσυγκρασία των ζευγαριών!
    Καλό σου μεσημέρι!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ... μα... εν εκατάλαβα τι έγινε. Εν επιδή είσαι έγκυος που εν ήθελε να παέις ή θα έλεγε το ίδιο και αν δεν ήσουν έγκυος;;;
    Θυμίζει μου το πρώην μου αλλά και τον πρώην μιας φίλης μου που της απαγόρευε να παέι στο περίπτερο πχ με τη δικαιολογία "μέμπα τζιαι δει σε ο περιπτεράς τζιαι αρέσεις του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ! Ηρεμία εσύ, δεν τα είπαμε;
    (Ε, όχι και 1800!....1821 τουλάχιστον! Είπαμε να είσαι σκληρή, αλλά μην τον αδικείς!!!)
    Φιλούθκια! :))
    (Τελικά αυτά -οι στενομυαλιές- γίνονται παντού ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γελώ μόνη μου τζιαι διαιρωτούμαι αν είμαι χαζή τζιαι δεν καταλάβω παρόλες τις επεξηγήσεις...
    Να μεν πάεις επειδή είσαι έγκυος τζιαι βλάφτει με κάποιον μυστήριο τρόπο (εν να σε μμαθκιάσουν, εν να φκει άσσιημο το μωρό or something);
    Να μεν πάεις επειδή εν να σου κολλήσουν οι φίλοι της φίλης whether you are pregnant or not;

    Σοβαρά τωρά όμως (προσπαθώ να σοβαρευτώ)
    Τι σχέση έχει αν είσαι έγκυος και τίθεται ηθικό θέμα;
    Δηλαδή αν Δεν ήσουν έγκυος δεν ετίθετουν ηθικό θέμα; (να σου κολλήσουν, υποθέτω)

    Τζιαι το ηθικό θέμα είναι τι θα κάμουν οι άλλοι, ή εσύ τελικά;

    Πολλές οι απορίες μου... I know
    Πότε γεννάς με το καλό είπαμε; για να σταματήσουν αυτού του είδους ηθικά διλήμματα...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φθινοοωρο.. εχουμε ακομα!
      νομιζω εν τιθεται θεμα περι εγκυμοσυνης, ισως ειναι καποιες δικαιολογιες, που απλα τις προσπερναμε!

      Διαγραφή