Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΤΟ ΠΙΟ ΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ

Ονειρευόμουν σε κάποια στιγμη της ζωής μου να κάνω παιδιά, αλλά ποτέ δεν ήμουν απο τις γυναίκες που βλέπουν παιδάκια και τρελαίνονται. Κατακρίβεια λίγα χρόνια πριν όταν συγγενείς μας είχαν αποκτήσει παιδάκια και πηγαίναμε στο σπίτι τους για να τα δούμε (για να τα δει ο άντρας μου για να πω την αλήθεια, όχι εγώ) μετά τη μισή ώρα βαριόμουν αφάνταστα. Και δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό αλλά δεν ήθελα να πηγαίνω πολύ συχνά γιατί τους έβλεπα όλους φοβερά χαρούμενους και χαμογελαστούς και ένιωθα ότι και εγώ έπρεπε αναγκαστικά να χαμογελάω, ενώ δεν μου έβγαινε. Τα αγαπούσα, αλλά ώς εκεί.

Μέχρι που πέρυσι χτύπησε το βιολογικό μου ρολόι. Αχ αυτό το ρολόι! Όταν βλέπεις πως τα χρόνια προχωρούν και αν δεν θέλεις όταν μπορείς, δεν θα μπορείς όταν θέλεις! Όταν τα αδέρφια σου αποκτούν παιδάκια και τότε δένεσε πολύ μαζί με αυτά τα γλυκά, αθώα πλασματάκια. Και σκέφτεσαι τι ωραία να είχα και εγώ ένα παιδάκι να το αγαπώ, να το προστατεύω, να δίνω την αγάπη μου και να βάλω τον εαυτό μου δεύτερο πια στη ζωή μου. Η διασκέδαση μέχρι πρωίας και οι ανούσιες σχέσεις μου φαίνονταν πια σπατάλη χρόνου και τίποτε άλλο.

Και να που χωρίς να το περιμένουμε και να το προσπαθήσουμε ιδιαίτερα, πριν λίγες μέρες έμαθα ότι είμαι έγκυος! Είναι απίστευτο το αίσθημα ευτυχίας αλλά και ευθύνης που γεννιέται σε μια γυναίκα μόλις μαθαίνει ότι περιμένει παιδί. Τώρα κατάλαβα αυτό που μου έλεγε η αδερφή και οι φίλες μου που είναι μητέρες ότι αμέσως όλα τα υπόλοιπα που σε απασχολούσαν μέχρι πρώτινος, αποκτούν μικρότερη σημασία. Αποτυχημένες φιλίες, σχέσεις, ανεξήγητα γιατί, μοιάζουν να έχουν μηδενική αξία μπροστά σε αυτό. Ό,τι έγινε, έγινε, υπάρχουν πραγματικά σοβαρότερα και πιο ουσιαστικά πράγματα να ασχοληθώ. Πρωταρχικό μέλημα είναι να είναι το παιδί μου υγιές.

Εύχομαι στην Παναγία να έχω μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη και όλα να πάνε καλά για αυτό το μικρό πλασματάκι. Την ευχαριστώ που με αξίωσε να νιώσω αυτή τη μεγάλη ευτυχία.

Πιστεύω ότι η μητρότητα δεν αφορά μόνο τη βιολογική μητέρα. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να αγαπήσει μια μητέρα και ένα παιδάκι το οποίο δεν το γέννησε. Το μητρικό ένστικτο και η αγάπη είναι ακριβώς η ίδια. Σε τίποτε δε διαφέρει η αγάπη και οι θυσίες που είναι διατεθημένη η μητέρα, βιολογική ή όχι, να κάνει για χάρη του παιδιού της.

Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου οι γυναίκες που επιθυμούν ένα παιδάκι, να το αποκτήσουν,  και να νιώσουν τη χαρά της μητρότητας, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.


10 σχόλια:

  1. Τι υπέροχο νέο! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ! ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ! ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ! ΜΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑ! ΑΝ..ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ, ΕΛΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ. ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ, ΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟ ΘΕΣ. ΑΝ ΒΑΡΕΘΕΙΣ, ΦΥΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ! ΜΙΑ ΜΑΜΑ. ΚΑΛΟ ΣΟΥ(ΑΣ) ΒΡΑΔΥ ΚΑΛΟ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω για τις ευχες και τη θετικη σου ενεργεια ! φιλια

      Διαγραφή
  3. Ω!! Ευχομαι να παν ολα καλα για σένα και το μωράκι που περιμένεις! :)

    Εγώ ειμαι στην φάση της πρώτης σου παραγράφου....αρα μπορει δηλαδή μια μέρα να αλλάξω γνωμη! χαχα

    Και συμφωνω για οσα ειπες περι μητροτητας, ειτε μια μάνα είναι η βιολογική είτε οχι.

    Ξανα ο,τι καλύτερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστω για τις ευχες! Ναι! υπάρχει περίπτωση να κάνεις 180 μοιρες στροφη και ουτε εσυ η ιδια δε θα το πιστευεις! αν ποτε το επιθυμησεις, σου το ευχομαι! χχ

      Διαγραφή
  4. Χαίρομαι για σένα κι εύχομαι τα καλύτερα!

    Μου άρεσε ιδιαίτερα ο τίτλος της ανάρτησής σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρασα τυχαία και διάβασα το κείμενό σου που ήταν πολύ ευαίσθητο.
    Το γυναικείο φύλο γενικά εξελίσσεται με το ρυθμό που μεγαλώνει μια πεταλούδα.Όπως όταν γεννιέται από κάμπια και μεταμορφώνεται σε πεταλούδα μέσα απ΄ το κουκούλι της, έτσι κι εσείς γεννιέστε κοριτσόπουλα, περνάτε στην ενηλικίωσή σας όπου γίνεστε γυναίκες(που είναι το κουκούλι σας) κι η τελική σας μεταμόρφωση έρχεται όταν είστε πλέον μητέρες.Σου εύχομαι τα καλύτερα στην εγκυμοσύνη σου!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ Νικο. Να εισαι καλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή